Neem contact op
  • Opgericht in 1897
  • Made in NL 
  • 100% maatwerk

Coil transport Aleris

In 2015 kreeg PTB Special een aanvraag van Aleris voor het ontwikkelen van een 12 ton pallet truck voor coil transport; een machine voor het verplaatsen van coils. Het resultaat: een innovatieve, volledig op maat gemaakte 12-ton pallettruck voor het laden van zeecontainers.

Coil transporter aanvragen

Coil transport Aleris

De uitdaging

Het ontwerpen van een 12 ton coil transporter voor het laden van containers met rollen metaal van 12.000 kilogram, over een helling van 10%, met minimale menselijke inspanning.

Lees nieuwsartikel

De oplossing

Een op maat gemaakte pallet truck met twee AC drive units en 12 ton hefvermogen. Compact gebouwd voor coil transport. De laadtijd van een container is met meer dan 80% gereduceerd.

Bekijk palletwagens

Efficiënt en veilig containers laden

Met de EPS120 van PTB worden de coils tegenwoordig op een snelle en veilige wijze in de zeecontainer gereden. Deze nieuwe werkwijze heeft geleid tot een tijdsbesparing van meer dan 70% per containerlading.

Oplossing aanvragen

Meer informatie

Blader door onze brochure voor meer informatie over ons bedrijf en de maatwerk oplossingen die wij ontwikkelen.

Enorme tijdsbesparing coil transport

Het laden van aluminium rollen in zeecontainers was vóór de aanschaf van de palletwagen van PTB een enorme opgave. Rollen op pallets van maximaal 12 ton werden in de container geplaatst met behulp van meerdere machines, onder begeleiding van meerdere personen. Met de EPS120 van PTB worden de coils tegenwoordig op een snelle en veilige wijze in de zeecontainer gereden. Deze nieuwe werkwijze heeft geleid tot een tijdsbesparing van meer dan 70% per containerlading.

Meer informatie over coil transport en ander maatwerk

Meer informatie over onze maatwerk pallet truck voor coil transport en andere maatwerk oplossingen? Download onze brochure voor meer informatie over ons bedrijf en de maatwerk machines die wij ontwikkelen. Voor vragen kunt u telefonisch contact met ons opnemen of het contactformulier invullen.

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op

Wie gingen je voor: