PTB Special Products

PTB Special ontwikkelt en bouwt, in eigen huis, op maat gemaakte hef- en transportmachines voor de handeling van zware producten, gereedschappen of machines in fabriekshallen, opslaghallen etcetera.tuvbmwt-logo202012

groen-vinkje 100% maatwerk sinds 1897
groen-vinkje ISO 9001 gecertificeerd
groen-vinkje BMWT keur
groen-vinkje Lid Koninklijke Metaalunie en FME

Engineering

Engineering
Dankzij onze jarenlange ervaring in de engineering van klantspecifieke machines kunnen wij altijd praktische oplossingen aandragen.

3d ontwerp pallettruck            25

Dankzij onze vakkennis zijn bijvoorbeeld CE markeringen, machinerichtlijnen en de richtlijn arbeidsmiddelen voor ons gesneden koek.

Werkwijze

1 Kennismaking
1Voor de ontwikkeling van een machine werkt PTB samen met u! Op basis van enkele vragen wordt er een goed beeld geschetst van de machine die u voor ogen heeft. Deze kennismaking kan zowel telefonisch al fysiek zijn. Indien noodzakelijk zal er tevens een bezoek worden gebracht aan de locatie waar de machine haar toepassing zal gaan vinden. 
   
2 Engineering
5Op basis van de uw wensen en behoeften worden er specificaties opgesteld voor de te ontwikkelen machine. Onze engineers werken deze specificaties uit in een unieke oplossing.

 

Wij stellen de hoogste eisen aan de machines en apparaten die wij ontwikkelen. Hierbij valt te denken aan:

  • Veiligheid
  • Bedrijfszekerheid
  • Functionaliteit en design
  • Gebruiks– en onderhoudsvriendelijkheid
   
3 Presentatie en ontwikkeling

4In deze fase van het ontwikkelproces presenteren wij het 3D ontwerp aan u. Zo krijgt u een zeer realistisch beeld van de machine. Er is nu nog voldoende ruimte om wijzigingen door te voeren in het ontwerp. Pas als er 100% afstemming en overeenstemming is zullen wij beginnen met het bouwen van de maatwerk machine. Iedere machine wordt afgeleverd met een CE-verklaring en een gebruikershandleiding.

Sinds 1897

Kwaliteit sinds 1897
Pot en Ter Borg. Het begon allemaal in 1897 aan het Nieuwe Kerkhof in Groningen. Aanvankelijk gestart als stoomsmederij, gespecialiseerd in landbouwmachines en aanverwante producten. Met de komst van de industrialisatie, is het bedrijf begonnen met het produceren van o.a. dorsmachines en stropersen.

historie-ptb-1       historie-ptb-2

Vervolgens is PTB importeur geworden van Lanz tractoren. Deze import is het begin van PTB Handelsmaatschappij. Terwijl de machinefabriek gegroeid is naar een specialisatie in gereedschap en zware hijswerktuigen, is de handelsmaatschappij uitgegroeid tot het huidige PTB Transportmiddelen. Een unieke samenwerking tussen PTB Transportmiddelen en PTB Machinefabriek heeft geleid  tot PTB Special, de specialist als het gaat om klantspecifieke maatwerk hef- en transportmachines.

youtube-logo

Bekijk onze online video's

 

100% maatwerk 
  in intern transport